- 12 / 12 / 2011
- Santiago. Redacción
- cienciagastronomia
- 2018-04-23 14:27:48
- 2018-04-23 11:00:27
- 2018-04-20 14:06:26
- 2018-04-20 12:10:02
Investigadores e cociñeiros comparten as súas receitas en Science&cook
O proxecto comeza con obradoiros gastronómicos con base cientÃfica para nenos e adultos

¿Que poden achegar os investigadores da Universidade de Vigo aos chefs galegos e os chefs galegos á investigación galega? ¿E viceversa? A resposta é Science&cook. Un proxecto de divulgación cientÃfica que nace da maridaxe da Universidade de Vigo e o Grupo Nove de gastronomÃa que, segundo o seu sitio web, serve para “amosar as conexión entre ciencia-gastronomÃa, coñecemento-creatividade, teorÃa-práctica, investigación-empresa”.A iniciativa arrinca hoxe con obradoiros para nenos e adultos que falan de aceites reesterificados (gominolas) e xeados feitos con nitróxeno lÃquido ou con xeo seco fumeante nos campus de Ourense e Vigo. A inicativa partiu da celebración neste 2011 do Ano Internacional da QuÃmica entre a Universidade de Vigo e o Grupo Nove.

Na nosa edición:
O novo presidente enfronta a elaboración dun modelo estratéxico para a feira
Consellos para escapar da familia, a historia da expedición Balmis e canle Nubes Baixo Ti foron as propostas galardoadas
Os festivais FaCeLa fest e Ribeiro Son do Viño pechan carteis
A mostra da Fundación telefónica incluirá pezas cedidas por museos e coleccións galegas